Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

34o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 14-16/11 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ






34ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ                                          http://34pos.eoo.gr/




Ανακοίνωση τελικού προγράμματος. Ενημερωθείτε.
Περισσότερα >





Workshops

Η Οργανωτική Επιτροπή του 34ου ΠΟΣ έχει σχεδιάσει και σε συνεργασία με γνωστούς για τις επιστημονικές τους γνώσεις συναδέλφους θα δώσει τη δυνατότητα στους συνέδρους να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια σε γνωστικά αντικείμενα της προτίμησης τους.
Τα σεμινάρια που θα αναπτυχθούν είναι

  • Η « Σύγκλειση». Από την θεωρία στην καθημερινή πράξη. Ομιλητές θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ, κ Παύλος Γαρέφης μετά του κ Δημητρίου Γαρέφη. Θα διεξαχθεί την Παρασκευή 14-11-14, στην αίθουσα «Ίλιδα», στον ημιώροφο, από τις 9.00 έως τις14.30 με ένα διάλειμμα ενδιάμεσα.
  • Βασικές αρχές Μάρκετινγκ αποκλειστικά για οδοντιάτρους. Ένα οδοντιατρικό Workshop στο Μάρκετινγκ για να αποκτήστε τον έλεγχο και να διατηρήστε την επιχειρηματική σας δύναμη. Παρουσιάστρια η Δρ. Άννα Μαρία Γιαννίκος. Θα διεξαχθεί την Παρασκευή 14-11-14 στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα», στον ημιώροφο, από τις 18.30 έως τις 20.30.
  • Πλοηγώντας τα πολύπλοκα συστήματα των ριζικών σωλήνων με μηχανοκίνητα συστήματα ελεγχόμενης μνήμης. Πόσο αποτελεσματικό, ασφαλές και προβλέψιμο μπορεί να γίνει; Ομιλητής ο κ Αντώνιος Χανιώτης. Το σεμινάριο γίνεται σε συνεργασία με την COLTENE. Θα διεξαχθεί το Σάββατο 15-11-14, στην αίθουσα «Ίλιδα», στον ημιώροφο, από τις 9.00 έως τις 12.00
  • Οι αισθητικές αποκαταστάσεις με την χρήση των όψεων σύνθετης ρητίνης Componeer. Ομιλητής ο κ Δημήτριος Καπαγιαννίδης. Το σεμινάριο γίνεται σε συνεργασία με την COLTENE. Θα διεξαχθεί το Σάββατο 15-11-14, στην αίθουσα «Ίλιδα», στον ημιώροφο, από τις 12.30 έως τις 15.30.
  • Η Χρήση των Laser στην Οδοντιατρική. Παρουσιαστές οι κκ Ευθυμίου Αχιλλέας, Στράκας Δημήτριος και Καλλής Αντώνιος. Θα διεξαχθεί το Σάββατο 15-11-14, στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα», στον ημιώροφο, από 16.00 έως 18.00.
  • New Innovations and Scientific Evidents in Implantology Ομιλητής: Zvi Laster. Το σεμινάριο γίνεται σε συνεργασία με την Cortex. Θα διεξαχθεί την Κυριακή 16-11-14 στην αίθουσα «Ίλιδα», στον ημιώροφο, από τις 9.00 έως τις 12.00. Γλώσσα θα είναι η Αγγλική με μετάφραση στα Ελληνικά.
Η συμμετοχή των συνέδρων στα σεμινάρια θα είναι δωρεάν γι αυτούς, αρκεί να έχουν προηγούμενα εγγραφεί στο 34ο ΠΟΣ. Θα ισχύσει σειρά προτεραιότητας εγγραφής βάσει της χρονικής σειράς εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Η Οργανωτική Επιτροπή μετά από αίτημα πολλών συναδέλφων αποφάσισε να επιτρέψει την εγγραφή ενός συνέδρου μέχρι το πολύ σε δύο σεμινάρια. Η λίστα συμμετοχής θα ισχύει μέχρι και πέντε (5) λεπτά μετά την ώρα έναρξης του σεμιναρίου, μετά το δικαίωμα συμμετοχής χάνεται και τυχόν κενά προσέλευσης θα καλυφθούν από τη λίστα αναμονής.
Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά σεμινάριο θα τηρηθεί αυστηρά. Υπεράριθμοι δεν θα επιτραπούν.
Η επιθυμία συμμετοχής θα δηλωθεί στο Premium τηλ/φαξ 2310226250 ή στο e-mail premium.conf@gmail.com
Η « Σύγκλειση». Από την θεωρία στην καθημερινή πράξη
Πρακτικό σεμινάριο με ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή κ. Παύλο Γαρέφη.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι με κριτικές και καλά τεκμηριωμένες επιλογές από την πολύπλοκη και αχανή βιβλιογραφία να απλοποιήσει το κεφάλαιο της «Σύγκλεισης», δίνοντας της ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια σαφή καθοδήγηση ,ώστε να αισθάνονται στα ιατρεία τους την εξασφάλιση μιας εξισορροπημένης σύγκλεισης σαν μια αναγκαία αλλά και κατά το δυνατόν απλή κλινικο-εργαστηριακή διαδικασία.
Τα θέματα που θα παρουσιασθούν με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό (εικόνες και video) και θα συζητηθούν με λεπτομέρειες είναι:

  • Θεωρίες για τη σύγκλειση σε αντιπαράθεση με την κλινική πράξη (Ιδανική λειτουργία - φυσιολογικά αποδεκτή λειτουργία)
  • Πρόωρες επαφές και παρεμβολές - Τραυματογόνος σύγκλειση
  • Διαγνωστική ανάλυση σύγκλεισης - Η σημασία της στον καταρτισμό σχεδίου θεραπείας προσθετικής αποκατάστασης - κλινική ανάλυση σύγκλεισης - Λειτουργική διαγνωστική ανάλυση
  • Μύθοι και πραγματικότητες που αφορούν τις καταγραφές και τους αρθρωτήρες
  • Εξισορρόπηση της σύγκλεισης
(τεχνικές & αποτελέσματα)
  • Αναδιοργάνωση της σύγκλεισης σε σύνθετα περιστατικά (μεταβολές τύπου σύγκλεισης - διαχείριση κατακόρυφης διάστασης)

Διάρκεια 5 ώρες με ένα ενδιάμεσο διάλλειμα
Συμμετοχή 30 ατόμων.
Οδοντιατρικό Workshop Μάρκετινγκ - Αποκτήστε τον έλεγχο διατηρήστε την δύναμη
Θεματολογία: Βασικές αρχές Μάρκετινγκ αποκλειστικά για οδοντιάτρους
Παρουσιάστρια: Δρ. Άννα Μαρία Γιαννίκος
Χρησιμότητα/ Αναγκαιότητα Προγράμματος:
Κύριος στόχος αυτού του προγράμματος είναι να δημιουργήσει ιδιαίτερο χαρακτήρα σε κάθε οδοντιατρική κλινική έτσι ώστε να μπορεί να διαφοροποιηθεί από τις υπόλοιπες αλλά και να κερδίσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να κατατάσσεται πρώτη στις προτιμήσεις των ασθενών. Μέσω της επίτευξης του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος οι οδοντίατροι μπορούν να αυξήσουν τα κέρδη της κλινικής τους! Το workshop αυτό έχει σκοπό την επίτευξη χρήσιμων και ιδανικών δεξιοτήτων μάρκετινγκ για οδοντιατρικές κλινικές. Οι οδοντιατρικές σχολές προετοιμάζουν τους οδοντιάτρους για το ιατρικό μέρος της κλινικής τους. Μέσω αυτού του workshop οι οδοντίατροι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με όλα όσα θα χρειαστούν όσον αφορά το μάρκετινγκ και την προώθηση της κλινικής τους.
Περιγραφή/Περιεχόμενο:
Το μάρκετινγκ είναι η διαδικασία διαχείρισης, υπεύθυνη για τον εντοπισμό, την πρόβλεψη και την ικανοποίηση των αναγκών των ασθενών επικερδώς.
Το Marketing δεν είναι μόνο διαφήμιση ή προώθηση υπηρεσιών, αντίθετα, είναι ο συνδυασμός των 7 στοιχείων, των 7 P’s που κάθε ένα από αυτά θα πρέπει να αναδεικνύουν την υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας κλινική μας.
Τα 7 P’s είναι τα εξής: 1. Package (προϊόν/ υπηρεσία) 2. Price (τιμή) 3. Promotion (προώθηση) 4. Place (τοποθεσία) 5. People (προσωπικό / ανθρώπινο δυναμικό) 6. Process (διαδικασία) 7. Physical evidence (Παρουσία)
Κατά τη διάρκεια αυτού του workshop ο στόχος είναι να δοθεί μια σύντομη περιγραφή των παραπάνω, ώστε οι οδοντίατροι να αποκτήσουν την ικανότητα να τα ακολουθήσουν και να τα υλοποιήσουν στις κλινικές τους. Και ναι, η επίτευξη ιδανικών δεξιοτήτων οδοντιατρικού μάρκετινγκ έχει να κάνει εξολοκλήρου με την απόκτηση ελέγχου και διατήρησης της δύναμής τους.
Αυτό το workshop έχει ως στόχο να παρέχει στους συμμετέχοντες μια πλήρη κατανόηση των αρχών του μάρκετινγκ όπως επίσης και τον τρόπο να εφαρμόσουν αυτές τις αρχές αποτελεσματικά σε παρόμοιες καταστάσεις στις κλινικές τους.
Μέσα από αυτό το workshop οι υποψήφιοι θα είναι σε θέση να εντοπίσουν και να κατανοήσουν τα συστατικά και την αξία του μάρκετινγκ μέσω της μάθησης:

  1. Οι Βασικές αρχές του Μάρκετινγκ
  2. Τα 7 P’s αναλυτικά με τις εφαρμογές και παραδείγματα αυτών
  3. Η σημασία της αξίας και η σχέση της με την τιμολόγηση των οδοντιατρικών υπηρεσιών Εκπαιδευτικά Εργαλεία: • Ασκήσεις • Φυλλάδια / Slide

Αξιολόγηση: Η κατανόηση της ενότητας από τους συμμετέχοντες θα αξιολογηθεί μέσα από τις ασκήσεις που θα διεξαχθούν. Μαθησιακοί Στόχοι :

  • Γενικές γνώσεις θεμελιωδών αρχών μάρκετινγκ
  • Δημιουργία ατομικού χαρακτήρα κλινικής με σκοπό τη διαφοροποίηση από τους συναδέλφους
  • Αξιολόγηση και επιθεώρηση/ έλεγχος αναγκών των ασθενών μέσω ερωτηματολογίων ικανοποίησης των ασθενών
  • Αποτελεσματική διαχείριση και διεύθυνση/ ηγεσία της οδοντιατρικής κλινικής και του προσωπικού
  • Εδραίωση κερδοφόρου κλινικής
  • Αύξηση της αφοσίωσης των ασθενών τους
  • Αποτελεσματικότερη επιλογή συνεργατών και εργαζομένων
  • Ικανότητα να μπορεί να κατανοήσει, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μια καμπάνια μάρκετινγκ

Διάρκεια: 120 λεπτά
Μέγιστος Αριθμός συμμετεχόντων: 60
Πλοηγώντας τα πολύπλοκα συστήματα των ριζικών σωλήνων με μηχανοκίνητα συστήματα ελεγχόμενης μνήμης. Πόσο αποτελεσματικό, ασφαλές και προβλέψιμο μπορεί να γίνει;
Ομιλητής: Χανιώτης Αντώνιος
Η εσωτερική ανατομία των ανθρωπίνων δοντιών κρύβει ένα πολύπλοκο σύστημα αναστομωτικών σωλήνων. Αυτό το σύστημα αποτελείται από ένα κεντρικό τμήμα σωληνοειδών χώρων και ένα παράπλευρο δίκτυο. Αυτό το παράπλευρο σύστημα ισθμών και διακλαδώσεων πολλές φορές καταλαμβάνει αρκετά μεγάλο όγκο στο εσωτερικό των δοντιών, καθιστώντας την ασφαλή και αποτελεσματική πλοήγηση των συστημάτων αυτών προβληματική. Επιπροσθέτως, το σύστημα αυτό των ριζικών σωλήνων τις περισσότερες φορές είναι κεκκαμένο σε όλες τις διαστάσεις του χώρου δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την αποτελεσματική απολύμανσή του. Οποιαδήποτε ιατρογενης παραβίαση της εσωτερικής ανατομίας των ανθρωπίνων δοντιών συνήθως έχει άμεση επιβαρυντική επίδραση στην πρόγνωση της ενδοδοντικής θεραπείας και αποτελεί την τρίτη κυριότερη αιτία αποτυχίας μετά τα λάθη στη διάγνωση και την αστοχία ανεύρεσης των ριζικών συστημάτων. Ακόμα και η πρόγνωση της ενδοδοντικής επανάληψης εξαρτάται άμεσα από την δυνατότητα αντιμετώπισης των υφιστάμενων παραβιάσεων της εσωτερικής ανατομίας των ανθρωπίνων δοντιών, όπως διατρήσεις, σκαλοπάτια, μετατοπίσεις ή μπλοκαρίσματα της φυσιολογικής ανατομικής ροής αυτού του συστήματος. Κυρίαρχη θέση σε αυτό το πρόβλημα κατέχει η ανατομική περιοχή του ακρορριζικού τριτημορίου.
Η επαρκής, αποτελεσματική και ασφαλής απολύμανση, επεξεργασία και έμφραξη του ακρορριζικού τριτημορίου που σέβεται την φυσιολογική ανατομική ροή των ριζικών συστημάτων παραδοσιακά αποτελούσε το καλύτερο εχέγγυο για μια επιτυχημένη ενδοδοντική θεραπεία, αλλά και το μεγαλύτερο σημείο διαμάχης μεταξύ κλινικών, ερευνητών και εταιρειών.
Πρόσφατα, ένα καινούργιο κράμα NiTi εισήχθη στην αγορά για την παρασκευή μηχανοκίνητων συστημάτων επεξεργασίας των ριζικών σωλήνων. Το κράμα αυτό ονομάστηκε ελεγχόμενης μνήμης (Controlled Memory, CM) και διατείνεται ότι έχει ιδιότητες που το καθιστούν απόλυτα φιλικό και εξαιρετικά ασφαλές για την διατήρηση της ροής και ακεραιότητας της εσωτερικής ανατομίας των ριζικών συστημάτων.
Πλοηγώντας τα πολύπλοκα συστήματα των ριζικών σωλήνων, είναι μια εισήγηση σχεδιασμένη να καταγράψει τις παραμέτρους της ασφαλούς και αποτελεσματικής πλοήγησης της εσωτερικής ανατομίας των ανθρωπίνων δοντιών και να διερευνήσει την δυνατότητα των μηχανοκινήτων συστημάτων ελεγχόμενης μνήμης να επιτύχουν μεγαλύτερες ακρορριζικές διευρύνσεις που σέβονται την ανατομική ροή ακόμη και των πιο κεκαμμένων ριζικών συστημάτων.  
Εκπαιδευτικοί στόχοι

  1. Ανασκόπηση της υπάρχουσας γνώσης που αφορά την εσωτερική ανατομία των ανθρωπίνων δοντιών
  2. Κατανόηση των παραμέτρων ασφαλούς πλοήγησης των ριζικών συστημάτων
  3. Κατανόηση της σημασίας του μεγέθους της ακρορριζικής διεύρυνσης ανάλογα με την ανατομία των ριζικών συστημάτων
  4. Κατανόηση της επίδρασης των φυσικομηχανικών ιδιοτήτων των μηχανοκίνητων εργαλείων επεξεργασίας των ριζικών σωλήνων στην επίτευξη των στόχων της ενδοδοντικής θεραπείας
  5. Κατανόηση του τρόπου επιλογής μηχανοκίνητων εργαλείων επεξεργασίας ριζικών συστημάτων ανάλογα με τις ανατομικές προκλήσεις των περιστατικών σας
  6. Ανασκόπηση της υπάρχουσας γνώσης που αφορά τα διαλύματα διακλυσμών και τις τεχνικές που ενισχύουν την δράση τους τόσο στα κύρια όσο και στα παράπλευρα συστήματα των ριζικών σωλήνων.
  7. Κατανόηση του τρόπου επιλογής των υλικών έμφραξης των ριζικών σωλήνων.

Διάρκεια 3 ώρες.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Για το θεωρητικό μέρος δεν υπάρχει περιορισμός ατόμων. Για το πρακτικό μέρος η συμμετοχή είναι 20 ατόμων.
Οι αισθητικές αποκαταστάσεις με την χρήση των όψεων σύνθετης ρητίνης Componeer
Ομιλητής ο κ Δημήτριος Καπαγιαννίδης
Η σύγχρονη κλινική οδοντιατρική πράξη απαιτεί αισθητικές αποκαταστάσεις που να εμφανίζουν: ευκολία χειρισμών, προβλέψιμο αποτέλεσμα, μακροχρόνια επιβίωσης της αποκατάστασης, χαμηλό κόστος και άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.
Οι όψεις σύνθετης ρητίνης Componeer™ αποτελούν ένα σύστημα (υλικό και τεχνική) που αποδίδει όλες τις παραπάνω απαιτήσεις.
Προϋπόθεση αποτελεί, ο κλινικός να είναι πληροφορημένος για τα χαρακτηριστικά του υλικού και εκπαιδευμένος στην τεχνική της αποκατάστασης. Υπό τις προϋποθέσεις αυτές το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο και η αποκατάσταση μακροχρόνιας επιβίωσης και ανταμοιβή γιατρού και ασθενούς η μέγιστη.
Πρόγραμμα 3 ωρης παρουσίασης του συστήματος Componeer Coltene
Θεωρητική Παρουσίαση (1 ώρα) : Ανάλυση των ιδιοτήτων του υλικού και της τεχνικής των όψεων σύνθετης ρητίνης Componeer Coltene.
Πρακτική άσκηση (2 ώρες): Εξάσκηση των συμμετεχόντων στην τεχνική της συγκόλληση των όψεων σύνθετης ρητίνης Componeer Coltene σε εκμαγεία τεχνητών δοντιών
H συμμετοχή είναι 20 ατόμων.
Η Χρήση των Laser στην Οδοντιατρική
To Workshop περιλαμβάνει:

  • Βασικές αρχές λειτουργίας των Laser
  • Κατάλληλα μήκη κύματος (laser) στην οδοντιατρική
  • Εξελίξεις των Laser τα δύο τελευταία χρόνια

Οι παρουσιάσεις θα περιλαμβάνουν video με θεραπείες
  • Ευθυμίου Αχιλλέας: Παρουσίαση κλινικών περιστατικών με Er:YAG Laser 2940nm, Nd:YAG 1064nm, Diode 810nm
  • Στράκας Δημήτριος: Παρουσίαση κλινικών περιστατικών λεύκανσης με Er:YAG, Nd:YAG, Diode Laser. Πλεονεκτήματα-Μειονεκτήματα
  • Καλλής Αντώνιος: Παρουσίαση κλινικών περιστατικών με Er:YAG Laser 2940nm, Nd:YAG 1064nm και συνδυασμό θεραπειών.
  • Στο τέλος κλινική επίδειξη, Hands on με το Laser Fotona LightWalkerAT Er:YAG 2940nm, σε γνάθους χοίρων, με τη χρήση ειδικού demo table και παρουσίαση των Nd:YAG & Diode Laser.
Το workshop θα διαρκέσει 120 λεπτά
Αριθμός συμμετεχόντων 60 άτομα.
New Innovations and Scientific Evidents in Implantology
Ομιλητής: Zvi Laster
Εμβιομηχανική λύση στην Περιμφυτευματίτιδα. Saturn – Άμεση τοποθέτηση και φόρτιση εμφυτεύματος σε μετεξακτικό φατνίο
Η επιθυμία για την άμεση φόρτιση των οδοντικών εμφυτευμάτων, ιδιαίτερα στην πρόσθια περιοχή της αισθητικής ζώνης, απαιτεί ειδικές στρατηγικές σχεδιασμού του εμφυτεύματος για ενίσχυση της αρχικής σταθερότητας.
Στα μετεξακτικά φατνία, με ελλειπές οστούν, η συγκράτηση του εμφυτεύματος επιτυγχάνεται ακρορριζικά ή υπερώια. Η επιφανειακή αδρότητα είναι ένας παράγοντας που προάγει την πρώιμη οστεοενσωμάτωση (Alberktsson et al). Ωστόσο, ο μακρο-αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του εμφυτεύματος είναι αυτός που καθορίζει την αρχική μηχανική σταθερότητα, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ελαχιστοποίηση της κινητικότητας του εμφυτεύματος στις πρώτες 3-4 εβδομάδες της λειτουργίας του.
Στην αναζήτηση ενός νέου μακρο-αρχιτεκτονικού σχεδιασμού , δημιουργήθηκε η ιδέα προσθήκης ενός πτερυγίου στο εμφύτευμα για επιπλέον αρχική σταθερότητα.
Αναδρομική μελέτη στο εμφύτευμα με πτερύγιο, σε σύγκριση με ένα κανονικό εμφύτευμα, αποκάλυψε ότι, όταν μια δύναμη 20 Kg εφαρμόζεται σε μία γωνία, εκτός άξονα, των 20 μοιρών, το ποσό της μέγιστης μετατόπισης στον αυχένα ενός κανονικού εμφυτεύματος είναι 60 % υψηλότερη από ό,τι παρατηρείται με αυτό που έχει το πτερύγιο.
Προκειμένου να προσδιοριστεί η κλινική αποτελεσματικότητα αυτού του νέου εμφυτεύματος, μια μελέτη διεξήχθη για να αξιολογηθεί το εμφύτευμα και στις δύο γνάθους υπό συνθήκες άμεσης φόρτισης.
Αυτό το εμφύτευμα θα παρουσιαστεί με αναδρομική μελέτη και πειραματική μελέτη σε ζώα με επεξήγηση της εμβιομηχανικής της περιεμφυτευματίτιδας.
Χειρουργικές λύσεις για περίπλοκα περιστατικά με εμφυτεύματα.
Η απορρόφηση της φατνιακής ακρολοφίας λαμβάνει χώρα στις δυο διαστάσεις του χώρου. Εκτός από την κατακόρυφη απορρόφηση, υπάρχει σημαντική απώλεια οστού στην οριζόντια διάσταση με σαφή μετατόπιση της φατνιακής ακρολοφίας γλωσσικά στην κάτω γνάθο, και υπερώια στην άνω γνάθο.
Πολύ συχνά συναντάμε αυτές τις περίπλοκες περιπτώσεις, όπως πλήρη ή μερική ατροφική φατνιακή ακρολοφία στην κάθετη και οριζόντια διάσταση.
Αυτές οι περίπλοκες περιπτώσεις είναι μερικές φορές πολύ δύσκολες και φαίνονται δυσεπίλυτες.
Κατά τη διάρκεια της διάλεξης θα γίνει παρουσίαση και επίδειξη κάποιων μοναδικών μεθόδων που θα αποδείξουν ότι υπάρχουν χειρουργικές λύσεις και για αυτές τις περιπτώσεις.
Easy2Fix –Ελάχιστα Επεμβατική μέθοδος με ολοκληρωμένο χειρουργικό και προσθετικό σύστημα εμφυτευμάτων για ολική νωδότητα
Παρά τις προόδους στην προληπτική οδοντιατρική, η ολική νωδότητας εξακολουθεί να αποτελεί μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας σε όλο τον κόσμο.
Έχει επιπτώσεις στην αυτοεκτίμηση του ασθενούς , στη διατροφή του και του προκαλεί σοβαρή μείωση της ποιότητας της ζωής του . Οι περισσότεροι ενήλικες με ολική νωδότητα αντιμετωπίζουν ιατρικά, ανατομικά και οικονομικά προβλήματα, τα οποία καθιστούν αδύνατο σε αυτούς να πραγματοποιήσουν μία εκτεταμένη και ολοκληρωμένη θεραπεία με εμφυτεύματα.
Το σύστημα αυτό αποτελεί μιά ολοκληρωμένη λύση η οποία γίνεται σε μία συνεδρία, προσαρμόζεται στην υπάρχουσα οδοντοστοιχιά και είναι πολύ οικονομική για τον ασθενή. Το EASY2FIX είναι ένα μοναδικό οδοντιατρικό σύστημα εμφυτεύματος το οποίο αναπτύχθηκε για να ξεπεράσει το εκτεταμένο χειρουργικό τραύμα, την έλλειψη επαρκούς ποσότητας οστού και του αυξημένου κόστους με τη χρήση μικρής διαμέτρου καθοδηγούμενων εμφυτευμάτων με εμβιομηχανική ενισχυμένη αρχική σταθερότητα, επιτρέποντας την άμεση και μακροχρόνια σταθερότητα των οδοντοστοιχιών.
Ο σχεδιασμός έχει επικυρωθεί από εμβιομηχανική δοκιμή και τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές, δημοσιευμένες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά που αφορούν οδοντιατρική σε εμφυτεύματα .Τα ποσοστά επιβίωσης του είναι 97,8% και η απώλεια οστικής μάζας είναι 0,92 χιλιοστά μετά από 4 χρόνια.
Εάν εξαιρεθούν οι συχνοί καπνιστές από αυτή τη μελέτη (περισσότερα από 20 τσιγάρα / ημέρα), το ποσοστό επιβίωσης πλησιάζει το 100%. Το ελάχιστα επεμβατικό σύστημα EASY2FIX βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.
Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει ένα νέο 3D χειρουργικό οδηγό. Αυτή η τρισδιάστατη τοποθέτηση του εμφυτεύματος στο οστούν με ένα πρότυπο προκατασκευασμένο οδηγό δεν απαιτεί υπολογιστική τομογραφία.
Η διαδικασία διαρκεί 15 λεπτά και δεν υπάρχει περίοδος αποθεραπείας για τον ασθενή, επιτρέποντας την άμεση λειτουργικότητα χωρίς τους συνήθεις κινδύνους που συνδέονται με άλλα χειρουργικά εμφυτεύματα, παρέχοντας ένα πολύ ακριβές τυποποιημένο πρωτόκολλο, χρήσιμο για τους γενικούς αλλά και τους εξειδικευμένους οδοντιάτρους.
Το σύστημα Easy2Fix, προσφέρει την πλέον οικονομική λύση σε μία συνεδρία και αποτελεί την ιδανική λύση για ολικά νωδούς ασθενείς.
Διάρκεια 3 ώρες.
Το σεμινάριο θα αναπτυχθεί σε δύο ώρες θεωρητικό μέρος και μία ώρα πρακτικό με hands-on άσκηση των συμμετεχόντων.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 20 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: